woensdag 29 mei 2013

Winterjas!

Het plakken is gereed, maar de jas van het huis is nog niet klaar. Het blijkt een winterjas te zijn. Op de foto's is de eerste laag te zien, maar er komt nog een laag achteraan. Eerst is de fundering rondom ingepakt.


Daarna wordt de buitenkant ingepakt met hard isolatiemateriaal. Dit wordt met purschuim vastgeplakt en tijdelijk op z'n plek gehouden met wat stokken.
Dit is het resultaat van één rondje inpakken tot op het niveau van de grond. De totale dikte wordt straks denk ik wel zo'n halve meter (muur + isolatie). Over het isolatiemateriaal komt nog een waterwerende folie. Wat boven de grond uitkomt, wordt niet ingepakt. Daar komen de bakstenen van de buitengevel voor. Maar dat duurt nog een tijdje. 


Als de winterjas compleet is, wordt er weer grond tegenaan gewerkt en zie je alleen de bovenste anderhalve meter nog boven de grond uitkomen.

Voor het eerst zijn we nu ook 'in' het huis geweest. Dat is natuurlijk betrekkelijk, want het is nog een soort openluchtmuseum :-). Hieronder een doorkijkje van de kamer van Koen naar de kamer van Bram, via de overloop.

Als je van binnen naar buiten kijkt, ziet dat er zo uit:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten