zaterdag 8 juni 2013

Poeren en stiepen

Woensdag was al bekend: vrijdag wordt er beton gestort. Dat is het beton op de vloerplaten van de woonlaag. Dat is inmiddels gebeurd. Het beton ligt nu te drogen, zodat er volgende week aan de muren van de eerste verdieping gemetseld kan worden.

Deze week zijn er ook leidingen neergelegd, die van de straat naar de meterkast moeten. Dus voor gas, water, elektra en communicatie (waar zou die vijfde voor zijn)?

Op de plek van de leidingen komt nog een bult zand, want de voordeur komt zo'n beetje boven aan dat trapje. De meterkast is direct naast de voordeur, dus vandaar dat de leiding direct na binnenkomst een bocht van 90 graden naar boven maken. Aan de buitenkant van het huis moeten de leidingen nog naar beneden, want de aansluitingen liggen onder straatniveau (wat ongeveer gelijk is aan het niveau van het zand wat je ziet).We zijn natuurlijk ook even binnen wezen kijken: de kamer van Koen staat vol met troep. Hij moet eens een keer opruimen!Behalve het storten van beton op de vloerplaten zijn ook de poeren gestort (wat?). Hierop komen de stiepen......WAT? De poeren en de stiepen dus. Zeg maar de betonplaten en de paaltjes daarbovenop. Wat je nu kunt zien zijn de betonplaten met daarin betonijzer (een stuk dikker dan betongaas). Dit moeten betonnen paaltjes worden, waarop de stalen balken komen die de woonkamer en het terras gaan dragen.

Zoals altijd eindigen we met een foto uit hetzelfde perspectief als elke keer. Als het beton hard is, gaan we denk ik weer omhoog!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten