vrijdag 19 april 2013

Pizzabodem vaak beton

Het kan snel gaan. Ontzettend leuk om elke avond na thuiskomst even te kijken naar de vorderingen van Johan. En afgelopen donderdag ook van Piet. Johan is onze uitvoerder. Hij heeft deze week de isolatie gelegd en heeft onderstaande betongaasmatten gevlochten. Piet is onze installateur en hij heeft de riolering voor het souterain aangelegd (of eigenlijk: neergelegd) voordat het betonstorten gaat beginnen.

Omdat de vloer van het souterain, met daarin de rolering, onder het niveau van de rioolleiding naar het gemeentelijk riool ligt, wordt er een pompput geplaatst die de inhoud van de riolering naar het niveau van het gemeenteriool pompt. De pompput komt in het gat wat je op de foto ziet.   


Vrijdag was alles in gereedheid voor het storten. Als ik het goed heb, zijn er vier van die mooie wagens in gestort tot de bekisting tot de rand gevuld was. Na het storten is alles aangetrild zodat de lucht uit de beton is geduwd.

 Dit gebeurt met een soort brede stofzuiger die over de beton wordt 'gereden'. Daarna worden de oneffenheden nog met de hand weggewerkt. De pompput is waterpas gezet en de leidingen voor afvoer naar het riool en de beluchting steken nu aan de zijkant uit 'het huis'.

Hier staan Simon en Johan tot de enkels in de beton, die duidelijk nog niet hard geworden is :-) Daniel is het gereedschap aan het opruimen.
Na elke gestortte lading wordt de cementmolen schoon gemaakt. Hij poept dan nog een laatste smak beton op de grond. Hier wordt een stuk gebogen betongaas in gestoken. Later worden deze cementketels aan deze haken opgetild en afgevoerd.


Nu is het een kwestie van geduld. De beton moet drogen tot donderdag. Dan gaan we weer verder!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten