zondag 14 juli 2013

Maandje verder

De stenen zijn gebakken. Er zijn er 17.664 gebracht en er liggen er nog meer te wachten. De vaste volgers dachten misschien: wat is er aan de hand? De blog wordt niet meer bijgewerkt. Maar er waren een aantal afhankelijkheden die niet op zijn plek vielen. Daardoor is er een paar weken minder gebeurd. Inmiddels lijkt dit opgelost en gaan we binnenkort aan de buitenmuur van de benedenverdieping beginnen. 


Ondertussen heeft de fietsenberging een dak gekregen. Hieronder kun je zien dat de balklaag bekleed is met planken en vervolgens EPDM.
Na houtskeletwanden (HSB) zijn ook zichtbaar. Deze worden straks bedekt met houten wanddelen.
Van boven ziet dat er dan zo uit.

Het staal is uitgetekend en de aanpak is nu dat eerst de buitenmuur wordt opgemetseld tot de woonlaag. Daar aangekomen kan bepaald worden waar de binnenmuren precies geplaatst moeten worden. Dit in verband met de koppenmaten. Ook zijn de plekken van de kozijnen dan uit te meten. Dit is afhankelijk van de lagenmaat. Ook was nog niet duidelijk waar precies de dilataties zouden komen. Nu dat ook duidelijk is, kan er gemetseld worden. We hopen nog voor de bouwvak de onderste verdieping opgemetseld te hebben.Geen opmerkingen:

Een reactie posten