donderdag 18 juli 2013

Kozijnen! En een muurtje!

Nou begint het erop te lijken! De eerste stelkozijnen (van de benedenverdieping) zijn gemaakt, en gemonteerd. De gaten in de muur zijn op maat gemaakt op de kozijnen, die weer op maat van de afmetingen van de stenen zijn gemaakt....

Ook voor het slaapkamerraam aan de andere kant is er eenzelfde procedure doorlopen. Op de woonlaag is er een enorm stelkozijn neergezet, waarin de voordeur en het raam van de eetkamer moeten komen. Het geeft nu een goed beeld van hoe de verhoudingen er ongeveer uit komen zien.

Voordat er gemetseld wordt, eerst weer isoleren. De jas van ons huis heeft inmiddels een hogere isolatiewaarde dan de speklaag van een walvis! In de grond isolatie, in de spouwmuur isolatie, tegen de achtergevel isolatie, onder het dak isolatie, isolatie, isolatie!


Bij toeval liepen we bij het boodschappen doen tegen deze mooie hangmat aan. We hebben hem meteen uitgeprobeerd in het bos, tussen de twee daarvoor al eerder geselecteerde bomen.
En dan: het lang verwachte piece de resistance. Het metselwerk van de buitenmuur is van start gegaan. Vandaag is het eerste stuk "precisie-metselwerk" (volgens de leverancier van de stenen) neergezet. Een voegloze muur met een prachtige warme uitstraling. We zijn nu al blij met het resultaat, en er staat nog maar een klein stukje!Geen opmerkingen:

Een reactie posten