woensdag 11 september 2013

Voorbereiding tweede vloer

Vandaag is het druk op de bouw. Maandag zijn de dakplaten gelegd en gisteren zijn de stalen balken en kolommen aan elkaar gemaakt.
De kolommen ondersteunen de stalen balken die de overspanning tussen eet- en woonkamer dragen.
Het bovenaanzicht van diezelfde balken laat zien dat het een H-balk, ter ondersteuning van het binnenblad is, gelast aan een L-balk, waarop het buitenblad van de derde verdieping komt te steunen.
Aan de 'binnenkant' is de balk voorzien van stalen lussen, die in de beton vast komen te zitten.

Eén vloerplaat was verkeerd om neergelegd, waardoor de profielen voor de buitenmuren weggehaald moesten worden. De controle (zie foto´s vorige bericht) was dus niet voor niets! De plaat is gisteren omgedraaid en Johan en Raymond maken hieronder de profielen weer op de juiste maat. Daarnaast wordt het isolatiemateriaal tot een hoger niveau aangebracht, als kering voor de betonvloer, die waarschijnlijk vrijdag gestort wordt. Kan ie in het weekend lekker drogen!

Inmiddels zijn elektricien en loodgieter aan de slag om het leiding werk dat in de betonvloer komt aan te leggen. Dit betreft zowel elektra en water voor de woonlaag, als voor de bovenste verdieping. Omdat de bovenste laag een houten dak krijgt dat aan de binnenkant in het zicht blijft, moet alle elektra van onder komen.

Deze bouten worden ook in de beton gestort en steken straks aan de zijkant ervan uit de beton. Daaraan komt dan weer de stalen draagbalk die de schuine voorkant van het dak van de woonkamer draagt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten