maandag 9 september 2013

Een dak en stukjes metaal

De afgelopen week zijn we lekker opgeschoten. Was er vorige week ternauwernood zichtbaar hoe de 'begane grond' (130 cm boven maaiveld) eruit kwam te zien; inmiddels is er opgemetseld tot bijna twee meter boven het niveau van de begane grond.

De steigers zijn inmiddels een niveau hoger getrokken. Aan de zijkanten en de voorkant zijn inmiddels grote vlakken van de buitenmuur zichtbaar.

Ook de vorm van de achtergevel wordt beter zichtbaar nu de kozijnen worden ingemetseld.

Vandaag zijn de vloerplaten van de eerste verdieping gelegd. De hele ruimte is nu afgedekt in afwachting van het leggen van leidingen en het storten van beton.

Dat geeft binnen weer een heel ander gezicht!We hebben meteen even gecontroleerd of alle gaten op de goede plek zitten. En Bram heeft geholpen. We hebben gekeken naar de plekken waar ventilatie moet komen, waar centraaldozen voor elektra moeten komen en of de afzuigkap op de goede plek zit (niet onbelangrijk).
Op de vloerplaat ligt al een enorme ligger klaar, die de doorgang van de eetkamer naar de woonkamer overspant. Hierop wordt straks de muur van de bovenverdieping gemetseld.
Een zware jongen!


Ook voor ons slaapkamerraam, die de hoek omgaat, is een stukje metaal gekomen. Ook liggen er diverse kolommetjes klaar om balken te gaan dragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten