zaterdag 14 december 2013

Afbreken

Het is nu licht en daarmee is het afbreken van het bovenste deel van de steigers zichtbaar. Reuze onhandig die wintertijd. Alleen op mijn vrije dag en in het weekend zie ik de voortgang.

Het weghalen van de steigers werkt als het onthullen van een monument: langzaam wordt de ware aanblik van ons "Wijspaleis" zichtbaar. De muren zijn afgespoten met een hogedrukspuit, zodat alle isolatieresten, zaagsel en andere troep weggespoeld zijn.

Aan de achterkant steken de steigerbuizen nog iets verder door, maar begint de gevel ook beter zichtbaar te worden. De minimale zwarte dakrand geeft het geheel een extra robuust uiterlijk.Spuwer

Tot op heden was onze zinken spuwer bedekt met steigerplanken. Nu is hij zichtbaar in zijn volle glorie en wijst hij eigenwijs van de gevel af. Normaal gesproken gaat het hemelwater de pijp in naar beneden.....


..... maar als er water uit de spuwer komt, is het tijd om een ladder te gaan zoeken, want dan zit er iets verstopt!

Storm

Tot slot nog een fotootje van de overkant, waar de laatste najaarsstorm nog wat schade heeft aangericht. Inmiddels hebben we gezien dat bij een paar huizen verder een boom volledig door midden is gebroken. Iets wat vorig jaar ook is gebeurd, vlak naast onze kavel.

Is het eigenlijk wel veilig, wonen in een bos?


Het is weer overeind blijven staan. Op naar de volgende fase.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten