vrijdag 30 augustus 2013

Na de vakantie...

Mijn laatste bericht is al weer van zo'n 6 weken geleden. Dat was vlak voor de start van de bouwvak. Jullie zullen begrijpen dat er in de bouwvak niet zo veel gebeurd is. Meteen na de bouwvak zijn we een dikke week op vakantie geweest, dus je begrijpt dat we benieuwd waren hierna! Nou ik zal jullie niet langer in spanning laten: er is heel veel gebeurd.

Dit was alle metselwerk vlak vóór de bouwvak.
 Inmiddels is er een hele verdieping bovenop geplaatst. Ook het opmetselen van de buitenmuur is inmiddels over de grens van de overgang van het souterain naar de woonlaag heen.


Dit is nu het vooraanzicht: ook hier is het metselwerk gevorderd tot aan de woonlaag. Het grote kozijn aan de voorzijde hebben jullie al gezien op eerdere foto's, maar toen 'solo'.

Als je door dat grote kozijn kijkt, krijg je nu een beeld van de binnenruimte. Hier komt nog een muur in die de hal afscheid van de rest, maar je kunt wel al kijken naar het (hoge) kozijn waarin de keukendeur (beneden) en het slaapkamerraam (op de bovenverdieping) komen te zitten. Ook het keukenraam is zichtbaar. Als je uit het keukenraam kijkt zie je nu nog:

De achtergevel. Het open gat is de doorgang naar de woonkamer. Deze komt op stalen balken, die inmiddels besteld zijn en over zo'n drie weken geleverd zullen worden.
Hier kun je zien hoe de keukendeur uitkomt op het terras, wat boven de fietsenkelder moet komen.

De isolatie bij de keuken gaan we dit weekend lekker zwart spuiten tegen weerkaatsing van het zonlicht door de spleten van de (open) stootvoegen. Overal is aan gedacht.
Van binnen ziet het er nu nog zo uit: doorkijk vanuit de keuken naar de eetkamer....

... en andersom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten