woensdag 2 april 2014

Eigen haard

Geen 1 april grappen. Die dag hebben we maar even overgeslagen. Wel nieuwe ontwikkelingen. We beginnen even met het plan: in het plan mist de eetkamerraam, maar verder zullen de meeste van jullie wel herkennen dat de kachel op de tekening de verbinding vormt tussen de woonkamer en de eetkamer.
Vanochtend in alle vroegte kwamen ze aanzetten met wat je zie op de volgende foto: een "kale" kachel. Overigens was de eerste opmerking zo'n beetje: "eh, deze kachel heeft stroom nodig". Die opmerking kwam voort uit het feit dat er geen stroom te zien was. By the way: daar was ook niet om gevraagd. Dus lag er wel een gasleiding, maar geen electriciteit. 

Nadat de elektricien opgetrommeld was en deze in allerijl een kabel door de HSB wand gefrommeld had, konden de mannen van de kachelbouwer (naam die ze verkiezen boven "kachelboer") beginnen.


Toen ben ik weggegaan. Je kunt er wel de hele dag bij blijven staan, maar daar gaat het helemaal niet sneller van! Om 15:00 werd er gebeld dat het bijna klaar was. Aan de buitenkant zag ik het volgende in op de HSB wand:


Een mooi simpel tuutje voor de rookafvoer. En binnen vond ik dit:


Mooi hé? Effe sauzen met de rest en het is helemaal volgens het plaatje. De zijkant van de gashaard is zo gemaakt dat deze doorloopt tot in de hoek. Daardoor lijkt het straks alsof hij onderdeel uitmaakt van de muur. 
Aangezien stroom en gas nog geen connectie hebben in de meterkast, kon er nog niet getest worden, maar daar komen de mannen nog een keer voor terug. Oh ja: de installateur is ook nog even langsgekomen om de gasaansluiting meteen af te maken in de kachel en heeft ook de inbouwelementen voor de WC's geplaatst. 


Veel vooruitgang, toch? Morgen komt het glas dat nog ontbreekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten