zondag 13 oktober 2013

Niet gratis, maar ook niet voor niks!

Mijn laatste bericht beschreef onze verfactiviteiten. Dit weekend konden we constateren dat dit niet voor niks is geweest. Eerst de butenmuur: deze is weer (ongeveer) een meter rondom hoger geworden.
Ook de steigerplanken zijn inmiddels weer een meter omhoog geplaatst. Dat kun je op bovenstaande foto's niet zien, maar het resultaat kun je wel op de foto's hieronder zien. Ook zijn deze weer voorzien van een nieuwe lading buitenblad-stenen om verder te kunnen metselen.

Zoals de meeste van jullie wel gemerkt zullen hebben, is de hemel open gebarsten. Het komt al sinds gisteren avond met bakken uit de lucht. De balken die we afgelopen woensdag met veel zorg gelakt hebben, liggen inmiddels ongeveer 6 á 7 meter hoger op de binnenmuur van de bovenste verdieping. Het idee was dat de lak de balken beschermt tegen de weersinvloeden zolang het dak nog niet dicht is. Dat wordt dus nu meteen beproefd!

Waar de band hieronder voor is weet ik nog niet, maar ik vermoed dat dit zorg voor stevigheid tijdens het drogen van de lijm.Van de 33 balken liggen er inmiddels zo'n 20 boven, denk ik. In het midden is nog een stuk open, waar een groot dakraam moet worden ingebouwd.

Daarvoor
worden balken dwars op de balken op de foto's gemaakt. Daar komen
dan vervolgens weer balken tot aan
onderstaande binnenmuur tegenaan.
Door ons slaapkamerraam krijg je een beetje een beeld hoe één en ander er van binnen uit komt te zien. Hieronder kijk je naar het laagste punt van de bovenverdieping. Grappig toch, hoe het in twee richting afloopt?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten