woensdag 30 oktober 2013

We zijn er bijna (maar nog niet helemaal)

Op de volgende foto is het mooi weer. Het zonnetje schijnt, maar dat is al een tijdje geleden. Inmiddels hebben flinke hoeveelheden regen de wolken verlaten en is ook de eerste najaarsstorm over ons nieuwbouwtje heen geraast. Gelukkig is er niets beschadigd. Sterker nog: je moet goed zoeken om een afgebroken takje te vinden!

We zijn nu bijna boven: op het laagste punt van het dak, is het buitenblad hoog genoeg.

Op de volgende foto kun je dit goed zien: het buitenblad is op die hoek zo'n 40 cm boven het binnenblad uitgegroeid. Op de balken die je nu nog ziet komen houten platen, isolatie en EPDM.


Hier zie je hoe dat mooie muurtje gemaakt wordt: de specie wordt in het 'bakje' van de steen gelegd.

Dit is dan het resultaat aan de voorkant van de achterkant (hier nog recht; het dak is schuin):
Ook het slaapkamerraam is inmiddels ingebouwd. De stenen boven de latei zijn wederom bijgezaagd zodat ze over de rand van de latei vallen. Chique...... Aan deze hoge kant moet er nog wel een laatje of 20 bovenop!


Inmiddels zijn de steigers weer een laagje hoger gezet (laatste keer) en is men begonnen met het metselen van de schuine rand. Dat betekent dat veel stenen op maat gezaagd moeten worden om het schuine effect te bereiken.


De foto is een beetje donker (door de wintertijd) en je kunt de schuine rand niet goed zien door de steigerplanken, maar de laatste fase is nu ingegaan. Hieronder kun je dat beter zien. Voor de duidelijkheid: de schuine rand is nog niet af! Het stukje links is nog recht.


Haarscherp lijntje!

Hieronder zie je de rand die gereed is (links, mee oplopend met het dak) en de rand die nog niet klaar is aan het eind: deze is nog recht. Snappen jullie het nog ?????
Geen opmerkingen:

Een reactie posten