vrijdag 21 februari 2014

Begin van een dak

De isolatie voor de woonkamervloer is gearriveerd. Ook de vezelcementplaten, waar dat op komt te liggen zijn er, maar die vind je op een foto verderop. Op de isolatie komt de zandcementvloer.

Ons harde werk van de afgelopen week is inmiddels gepromoveerd tot dakbeschot. Aan de voor-, zij- en achterkant van de woonkamer zijn de planken die aan de buitenkant te zien zijn als je vanonder tegen het dak aankijkt op de balklaag gelegd.

Er moet nog wel even een cirkelzaag langs ;-). Van de binnenkant zie je er niet zo veel van, zeker nu het dak nog niet helemaal is dichtgelegd. De platen daarvoor zijn ook aanwezig, maar worden pas volgende week naar boven getransporteerd. Het begint nu wel op een knus woonkamertje te lijken, toch?
De plek waar de kozijnen moeten komen is met een laser bepaald, zodat de hoek straks ook echt 90 graden is (en niet bijvoorbeeld 93). De kozijnen komen op de zwarte balken, waar je inmiddels de vloer van vezelcementplaten in kunt zien liggen. Op de hoek, vooraan op de foto komt een glas-op-glas verbinding (dus zonder kozijn op de hoek).

Rondom zijn de plankjes die het dakbeschot uitmaken buiten bijna gereed. Een klein gedeelte vooraan moet nog geschilderd worden, maar de verf was op. Die is inmiddels weer aangevuld, dus als volgende week ons "Ferodak" komt, dan zorgen wij dat die ook helemaal klaar zijn.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten