vrijdag 28 februari 2014

Weer een paar gaten dicht

Dak

Eindelijk heb ik een foto weten te nemen waar het torderen van het dak een beetje te zien is. Nu nog met een plastic cover, maar volgende week komt het stalen dak hiervoor in de plaats.Fietsenberging


Het dak van de fietsenberging is voorzien van raggels en verder is de HSB wand bekleed met underlayment. De HSB wand wordt net als die in de woonkamer opgevuld met vlasisolatie. Dit gaat ook in het dak. Tegen beide komt dan weer gips, waarna alles gestuct kan worden. Moet nog wel een beetje drogen zo te zien.Ik heb de deur van de fietsenberging maar eens open gezet. Zo kun je zien dat deze uit twee delen bestaat.

Woonkamer

Vandaag is ook ons hoekraam toegevoegd aan de glazen pui. De twee grote lappen glas staan nog voor het huis te wachten om naar achteren gesleept te worden.

Ook eindelijk gelukt: een foto van het in twee richtingen oplopende dak aan de binnenkant. Als je goed kijkt zie je tussen de kozijnen en het dak op een paar plekken houten 'V'-modellen. Dat wordt heel speciaal: dit zijn houten modellen voor de verzinkte stalen 'V'-profielen die langs de glazen kanten van de woonkamer komen. De stalen constructie verbindt de houten balk waar de kozijnen aan bevestigd zijn met het dak en zorgt er zo mede voor dat de pui niet omwaait bij de eerste de beste storm. Ook heeft de elektricien vandaag gemarkeerd waar hij allemaal gaten en leidingen denkt te gaan maken. Daar wordt ook volgende week mee gestart.

1 opmerking:

  1. Hoi Bob, op de foto van de garage, vertel je over de deur die uit 2delen bestaat! Is een deel kleiner dan het deurdeel? Zo ja, waar heb je die gekocht/besteld en HIE noem je zo'n deur?
    Alvast bedankt.
    Groet, Elsa

    BeantwoordenVerwijderen