zaterdag 15 februari 2014

Een stevige basis

Afgelopen week is er weer een stukje basis voor de woonkamer gelegd: de balken boven de fietsenberging zijn vastgemaakt. Dit is gedaan met schroeven en bruislijm (nooit eerder van gehoord). Voor de veiligheid is er een hekje gemaakt; op die plek komt straks ook een balustrade zodat je niet in het gat voor de deur van de fietsenberging valt.

De gaten waar de betonnen palen in stonden, zijn aangevuld met het zand wat ernaast lag. De achtertuin is nu weer vlak.

Inmiddels is al het hout voor de woonkamer gezaagd en op volgorde van gebruik gelegd. Drie rijen van stevige Douglas balken, met mooi afgeronde hoekjes en schuin weglopende uiteinden. Deze moeten geheel of gedeeltelijk in de Osmo gezet worden, een olie-beits die dient voor de bescherming van buitenhout.

Vandaag hebben we daar onze tanden in gezet met het volgende resultaat:Na onze inspanning is dit nog de stapel waar iets mee moet gebeuren. De bovenste balk is acht meter lang (ongeveer) en bestaat uit twee aan elkaar gelijmde balken. Zo'n enkele balk is met één persoon al best zwaar als je hem moet verplaatsen of moet omdraaien. Je kunt je voorstellen dat we daar wat hulp bij gaan regelen. Deze balk moet straks aan de achterkant van de woonkamer de balken van het dak gaan dragen. De balk ligt op de balken die rechtopstaan met de bruine uiteinden. De dakbalken zijn alle overige balken die je ziet. Binnenkort komen de foto's van het optrekken van dit geheel. Spannend!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten