maandag 24 februari 2014

Het dak is dicht

Vandaag is onze zeef van een dak 'gerepareerd'. De in het weekend geschilderde restanten van het dakbeschot zijn geplaatst op de lege plek. Ook is het dakbeschot boven het binnengedeelte van de aanbouw op het dak aangebracht en is de ruimte tussen de balken helemaal opgevuld met vlasisolatie. Tot slot zijn er raggels tegen gewerkt waar de gipsplaten weer tegenaan geschroefd kunnen worden. Nu wordt duidelijk het verschil tussen binnen en buiten zichtbaar!


Het naar de hoek (linksvoor) oplopende dak (terwijl de achterkant horizontaal blijft) wordt wat beter zichtbaar nu. Ik heb geprobeerd foto's te maken waarin je het torderen van het dak duidelijk kan zien, maar dat is niet te doen. Geen enkele foto laat dit duidelijk in beeld komen!

De rand van het dak is ook afgezaagd: een keurige rechte rand aan de zuidelijke overstek is het gevolg (zie vorige berichten voor de situatie hieraan voorafgaand).
Zo ziet de binnenkant er nu uit. Voor de ruimte tussen de balken van de HSB-wand ligt nog een lading vlasisolatie te wachten in de eetkamer. Je moet je dus voorstellen dat de HSB-wand dichtgemaakt wordt (behalve de "watervalramen" bovenin) en dat de rest van de wanden onder het dak bestaat uit glas. Van de vloer tot aan het schuine plafond.

Met het oog op verwachte regenval is het dak afgedekt met plastic, in afwachting van het plaatsen van het stalen dak.Geen opmerkingen:

Een reactie posten