dinsdag 18 februari 2014

Muurtje opgericht

In het weekend is er nog driftig geschilderd. Het resultaat zie je hieronder. De ontbrekende delen van de balklaag zijn nu ook gelegd en afgelopen maandag zijn een aantal delen van het schilderwerk verwerkt in de HSB wand. Die staat inmiddels op zijn plek. 

De woonkamer krijgt nu vorm! Ter hoogte van de bruin geschilderde delen komt glas. Dit zijn onze "watervalramen": als het regent kunnen we door die ramen de regen van het dak zien stromen, als een waterval. De smalle gleuf onder de bovenste balkjes die je van het derde tot en met het zesde compartiment van de HSB wand ziet dient voor ventilatieroosters. De HSB wand gaat het hoekje om aan het eind, waarna de rest van de wand wordt voortgezet als kozijn (met glas dus).

Aan de buitenkant zijn de puntjes die ik afgelopen weekend presenteerde geplaatst. Deze zijn de steun voor de HSB wand en hier komen straks ook de terrasplanken op. Ze steken ongeveer evenveel uit als het dak. Bovenop de HSB komt morgen "de zware jongen": de dubbele balk van 8 meter lengte, waar de dakbalken op komen liggen.

Inmiddels zijn de voorbereidingen getroffen om "de zware jongen" en de dakbalken te gaan plaatsen. Dat gaat morgen gebeuren. Hiervoor is een steiger gemaakt zodat de mannen bovenop goed bij het werk kunnen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten